Un weki no, bakra's! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Charmy en Floor van Heel & Otten - WaarBenJij.nu Un weki no, bakra's! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Charmy en Floor van Heel & Otten - WaarBenJij.nu

Un weki no, bakra's!

Door: Floor

Blijf op de hoogte en volg Charmy en Floor

07 Oktober 2008 | Suriname, Paramaribo

Ja! Hier het allereerste bericht uit Paramaribo...

Het is hier geweldig leuk!
We hebben allebei een Surinaams nummer en smsjes krijgen, vinden we leuk! We weten namelijk dat er mensen zijn die dit hele verhaal niet zullen lezen! ;)
Charmy: 00597 8732706
Floor: 00597 8732611

We zijn trouwens een beetje onverwachts het internetcafe ingedoken, dus kunnen we helaas nog geen foto's er op zetten, want die zeggen zoveel!! Echt ongelooflijk wat we hier allemaal zien.

Vliegreis:
Eindelijk vertrokken we 1 oktober vanaf Schiphol, wel evengoed weer na 3 kwartier vertraging, maar voor de rest ging het goed. Aan boord was er nog ruzie, door een dronken passagier, alsof we nog geen hekel genoeg aan de reis hadden...

Aangekomen op Sandarein, voelde we meteen de hitte hoewel het al laat in de avond was. Na onze koffers gepakt te hebben, werden we onthaald alsof we 2 beroemdheden waren. Dranghekken met allemaal mensen erachter en overal taxichauffeurs die riepen. Al snel vonden we een knappe vent met een bordje waar onze namen op stonden!!

Tijdens de rit keken we onze ogen al uit. Overal hutachtige huizen en heel veel mensen hingen op straat bij auto's en supermarktjes. We wisten meteen waarom we niet 's avonds over straat moeten lopen.

Aangekomen bij het Boerenhuishotel, stonden de meiden die er al waren op ons te wachten. Ze hebben ons veel verteld en het was gezellig. We zijn nu met z'n a11en in het huis. Iedereen heeft een eigen kamertje en er is een gezamelijke kamer en keuken. Er zijn 3 douches en 3 wc's en het is best te doen met zn allen.

Citytour en Taalles:
Meteen de volgende dag op pad met onze gids Patrick. Hij heeft wat dingen verteld over Suriname en Paramaribo. Over de onafhankelijkheid de afschaffing van de slavernij, etc. Daarna gingen we nog een hapje eten bij de SMSpier.

Daarna kwamen we uiteraard (we moeten tenslotte wennen aan de Surinaamse cultuur) te laat aan bij de Taalles. Met we bedoel ik trouwens, Petra, Myrthe, Suzanne en Saskia. Allemaal vrijwilligers die dezelfde tijd aangekomen zijn en ook in het Boerenhuishotel verblijven.
We kregen Sranang Tongo les. Wat een leuk taaltje. We snapten in een keer waarom er soms'bakra' tegen ons werd, want dat betekent 'blanke'. We kregen les van Sandra die goed hielp om af en toe onze buikspieren te trainen, erg lachwekkend.

Onze eerste trip:
Meteen de volgende ochtend gingen we voor 4 dagen de jungle in!! Echt leuk om daarvoor je tas in te moeten pakken als je geen idee verder hebt... We waren totaal met z'n 7en op tour. We hadden 3 begeleiders mee. Gids Jacqueline, een Surinaamse vrouw die je in alles gerust stelde, de sfeer er inhiel en heel veel kennis had. Haar zus, Sjandra, die de kokkin was en Rafael, een jongen van 24 jaar die onze wel zou vervoeren. Ik dacht dat de bus maximaal de hoek van de straat zou halen, voor mn gevoel erg krakkemikkig. Tijdens de rit hebben we onze ogen uitgekeken! Dat het allemaal bestaat! Net nadat we Paramaribo trouwens uitreden, reden we nog langs een klein stadion, (lees: voetbalveld met een hek er om heen) wat vernoemd is naar Clarence Seedorf.
De weg was erg hobbelig waardoor er soms mensen letterlijk in de lucht in vlogen. We begonnen al kleine hutjes te zien en kleine 'dorpjes'. Na ruim 5 uur in de auto getrild te zijn, slenderen is er niks bij, kwamen we met strakke benen aan bij Atjoni, een opstapplaats aan de Suriname rivier. Daar moesten alle spullen van het busje in een bootje, waar je met 2 personen naast elkaar kon zitten. Ik vergeet trouwens te zeggen dat het snikheet was. Haleluja! Dus die boottocht van ongeveer een uurtje was heerlijk. We waren trouwens letterlijk oranje geworden door de busrit door het bouxietweg waar we op reden.... Tijdens de boottocht zagen we naakte kindjes badderen in de rivier. Moeders daarnaast op stenen de was doen. Kleine dorpjes met 5 hutjes van hout en een dak van bladeren. Echt ongelooflijk om zoiets in het echt te zien. Dat het echt bestaat!
Uiteindelijk kwamen we aan bij ons prive-eilandje, Kininie Paati. Ja, het is echt geen grap. De foto's krijgen jullie nog.... Want ik weet even niet hoe ik het moet beschrijven. Walhalla!
Door de hitte werden meteen de bikini's aangetrokken en gingen we zwemmen. Nou zwemmen kon je het niet noemen want er waren gevaarlijke roggen (die van Steve Irwin) dus we mochten op een klein stukje stroomversnelling badderen.
We waren best moe van de reis van het tot nu toe best drukke programma, dus 's avonds (pikdonker) gingen we nog even met de boot de rivier in, op zoek naar de Kaaimannen. We hebben er eentje gezien, maar helaas kun je op de foto alleen 2 rode ogen zien.
Daarna de eerste nacht in een stapelbed....Wij moesten natuurlijk weer bovenin! En dat is geen succes kunnen we vertellen! Elke keer als wij het bed in wilden trokken we bijna dat bed om!

Het eilandje is trouwens van 'Oom John'. We hebben ook van hem schattige foto's!

De volgende ochtend na het ontbijt gingen we 3 dorpjes bezoeken, Malariakondre, Niw Aurora en Tharli (Tjai) Kondre. Jacquline vertelde ons trouwens continu over de dieren, de dorpjes en de bomen. De bewoners waarderen het niet als je foto's van ze maakt, dus dat hebben we helaas niet, maar het was echt bizar om er door heen te lopen..... Op een gegeven moment kwamen we bij een dorpje aan waar een jongetje met waarschijnlijk het Down Syndroom op ons afkwam. Voortanden had hij niet. Hij zat aan z'n neus en ik zei toen "pep". Al vrij snel had hij het door en bleef op zn neus drukken. Ook kwam natuurlijk de "tingeling" erbij als hij aan zn oorlel tikte. Daar had hij wat meer moeite mee, omdat hij het niet uit kon spreken. Ondertussen luisterde we half naar Jacqueline die een verhaal aan het vertellen was over een vrouw die tegelijkertijd rijst oogste. Ondertussen deden 2 meisjes ook mee met 'Pep en tingeling'. We moesten op een gegeven moment verder, maar onze nieuwe vriend bleef bij ons. Uiteindelijk na letterlijk over de grond gesleept de zijn door een meisje naar zijn moeder toe, bleef hij achter. Nadat we om de hoek waren, hoorden we ze het nog doen. Zo leuk!

Na de dorpjes bezocht te hebben, keerden we terug naar ons eilandje. We hebben in een van de dorpjes ook nog een 'gewaad gekocht, een pangi. Teruggekomen gingen we naar de kostgrond kijken van Oom John. Iedere dorp heeft zn eigen kostgrond, daarop hebben ze allemaal bomen en planten, zoals bananen-, cacao-,casave- en mangobomen, etc. We konden oom John trouwens niet verstaan. Hij praatte Saramacaans.

De volgende dag moesten we ons stulpje verlaten. We gingen de Brownsberg beklimmen! We kwamen aan bij onze volgende overnachtingplek, waar we in hangmatten gingen slapen.
We liepen naar de Leo Vall en Irene Vall. Eerst de berg af... Dat was nog wel redelijk te doen, maar ondertussen hadden we al 3 liter uitgezweet. Uiteindelijk kwamen we bij de Irene Vall, een waterval. We hadden iets reusachtigs verwacht, maar dat was het niet. Maar het was zo heerlijk om daar onder te kunnen te staan met die hitte!! We leken wel 2 meiden uit een Shampooreclame.
Daarna de toch omhoog. Wat een drama! Tijdens het lopen hadden we trouwens onwijs veel last van stekende horsels. Je werd er helemaal gek van. Dat gezoem! Je kon niet stil bleven staan, anders steekten ze je.
De zweetdruppels vielen letterlijk op de grond als je voorover stond. Iedereen was doorweekt. De treden van de natuurtrappetjes waren ook zeker niet voor kleine mensen gemaakt. Na even bij de Irene Vall te zijn geweest gingen we ook nog naar de Leo Vall.
De groep was inmiddels een beetje gesplitst vanwege het tempo. Charmy was samen met Myrthe tussen de kop- en staartgroep gaan lopen en ik liep tussen Charmy en Myrthe en de staartgroep in. We waren verkeerd gelopen!!! Gelukkig kwam ik op een gegeven Charmy en Myrhe weer tegen. De drie musketiers dachten wel even gezamenlijk terug te lopen naar de slaapplaats. Mooi niet! Achteraf bleek dat we bijna naar een andere Vall waren gelopen. Na een half uur minimaal verkeerd te hebben gelopen, kwamen we eindelijk aan. En ze waren niet eens ongerust..... Maar we konden er allemaal allemaal om lachen. We hebben sowieso wat afgelachen. Jeetjemina.

'S avonds gingen we naar een barretje op Brownsberg. Char ging al meteen aan de Jogo, een literfles Parbobier. Het was gezellig en we praatten over van alles en nog wat. Rafael, onze chauffeur, kon ons wel even vertellen hoe het versieren in Paramaribo gaat. Lachwekkend!
We liepen op een gegeven moment even naar de wc. Daar was het moment wat ik nooooooit meer wil meemaken. Er zat een vogelspin in de wc!!! Ik heb de hele berg bij elkaar gegild en ik denk zomaar dat ze me zelfs in Venezuele konden horen. Verschrikkelijk. Foto volgt nog....

's Avonds slapen in hangmatten. Relaxt om overdag in te liggen, maar niet echt om in te slapen....
Daarna weer de terugrit naar huis waar we ook nog even een dode slang op de weg lagen liggen en de lange rit over de bouxietweg, waardoor we nog meer oranje werden. Aangekomen bij het Boerenhuishotel was het heerlijk om te douchen! Ik was trouwens nog zo handig om mn portemonnee in de taxi te laten liggen met mn kamersleutel erin, maar die werd gelukkig teruggebracht door een aardige chauffeur. 's Avonds hebben we gegeten bij een Italiaans restaurant, de Waag.

Vandaag zijn we even langs onze projecten geweest. Bij Ramoth heb ik kennis gemaakt met de Kapitein, aangezien ze weinig tijd had, heb ik geen rondleiding gehad, maar gelukkig kan Char er eventueel ook terecht!! Morgen om 8.00 gaan we beginnen bij de creche. (Nee, teammaatjes, dus geen bouwvakker uithangen!!) Daarna gingen we naar Christoforus waar we een uur moesten wachten..... op zn Surinaams! Het was leuk om naar de man zn verhalen te luisteren, maar de werktijden zijn vanaf 16.00 en zodra het gaat schemeren moet je echt zorgen dat je thuis bent. Char gaat morgen wel even kijken van 16.00 tot 18.00, maar die meneer kon begrijpen als de werktijden een probleem zouden worden. Het is dus nog even afwachten.

Daarna even naar het plaatselijke zwembad, Vos, gegaan. Het ging op een gegeven moment onweren, terwijl het snikheet is, daarom zijn we maar weggegaan om nu te internetten.

Ik ben moe van het typen, dus let totaal niet op de typfouten!
Volgende keer een kleiner verhaal maar met foto's!! We maken hier zoveel mee en het lijkt alsof er we er al 3 weken zitten.

Het is leuk!!!!
En berichten uit Nederland vinden we ook leuk.

Daaaaaaaaaaaag allemaal.
xx Charmy en Floor

• 08 Oktober 2008 - 05:45

Nadine:

Hee meiden! Wat een verhaal, die vogelspin echt dood eng! haha
    Heel veel succes daar en geniet ervan!
    Xx Nadine.

• 08 Oktober 2008 - 06:00

Liesanne:

Hoi meiden!

Nou zon lang verhaal lezen is helemaal niet erg als het zo leuk geschreven wordt!
    Wat hebben jullie al veel meegemaakt. Erg leuk allemaal. Die vogelspin vond ik alleen een iets minder gedeelte..
    Ben benieuwd naar de foto's!

Veel plezier!

xxxLies

• 08 Oktober 2008 - 06:41

Renske:

Hee Floor!
    Leuk hoor die verhalen! Wel lang zeg! Wat kan je toch al veel meemaken in korte tijd!
    Veel plezier nog en benieuwd naar de foto's die jullie gemaakt hebben.
    Kus Renske

• 08 Oktober 2008 - 06:45

Bianca:

Jemig meiden wat een verhaal en jullie zijn nog maar net weg. Dat belooft wat....
    Heel veel plezier en lekker genieten,
    Bakra

Liefs,
    Bianca

• 08 Oktober 2008 - 07:05

Mike:

was je slechts te horen tot in Venezuela.. dat valt me wel tegen hoor :P.
    leuk verhaal! het internette kost denk ik geen drol daar? :D
    wel een leuk lang verhaal! word schrijfster! ;)
    succes en have fun!

• 08 Oktober 2008 - 07:07

Br&da:

hahaha die kilo's vliegen er blijkbaar af!! Ideaal zo'n tripje naar Suriname dan toch ;)

Wel een heerlijk verhaal..en dat na een week al..ben benieuwd wat jullie de rest van de 9 weken gaan beleven..:D

nou dames...heel veel succes vandaag..sterkte met de renovatie ;)

Kus Br&

• 08 Oktober 2008 - 07:58

Eveliene:

meissies!
    ein-de-lijk dan een teken van leven vanuit het verre suriname.. begon me ondertussen toch wel een beetje zorgen te maken hoor!
    ben blij dat jullie het zo leuk hebben en trouwens, fanatiek dat jullie meteen met die jungletocht zijn begonnen!!
    meiden heel veel plezier nog, geniet ervan en niet te lang wachten met die foto's he!!??

• 08 Oktober 2008 - 08:41

Jarl:

Hee meiden,

jullie schrijven wel leuke verhalen. Wat jullie allemaal hebben gezien en wat jullie meemaken :-)

Ik ben benieuwd naar jullie foto's

Nog een fijne dagen verder!!

Groet

• 08 Oktober 2008 - 08:42

Truud:

Wow na een uur aandachtig jullie verhaal te hebben gelezen geloof ik ook wel dat jullie het gevoel hebben alsof jullie er ook werkelijk 3 weken zitten...

Hihihi spinnen echt iets voor Floor - heb je hem nog een bijnaam gegeven Floor ;)? (Duinrel?)

Klinkt allemaal heerlijk dus geniet ervan...

Kus

• 08 Oktober 2008 - 08:45

Nien:

Wauw Floor, wat een verhaal! Het klinkt idd echt superleuk.. en dat al in een paar dagen :D Ik krijg zelf helemaal zin om er ook een keer heen te gaan!!! Ben benieuwd naar je volgende verhalen en de foto's.. Dus ik wacht af :D. Have fun!!!

• 08 Oktober 2008 - 08:54

Jolanda:

Super meiden, al die belevenissen van jullie te lezen! Hoe is het eten daar trouwens? Vallen jullie af? Ik hoop dat jullie wel samen kunnen werken want steeds alleen onderweg vind ik niet een echt veilig idee. Veel plezier en ik ben erg benieuwd naar de foto's.

• 08 Oktober 2008 - 09:27

Oma EnOpa.:

Geweldig meiden wat een leuk verhaal in die korte tijd dat jullie daar zijn, het houdt jullie conditie wel op peil als wij het zo lezen.Geniet er maar lekker van.groejes en kusjes.

• 08 Oktober 2008 - 10:16

Leonie:

meissies!!!
    wat onwijs leuk om te lezen :D!! Heerlijke dingen maken jullie mee!!
    Ben benieuwd hoe jullie het gaan vinden op het werk. Dus het eerste Parbobier al uitgeprobeerd, best relaxt toch :D
    Leuk dat jullie zoon gezellige groep in het huis hebben :) Dat maakt het nog extra gezellig!!
    Als er skype is in internetcafe (programma om te bellen, kost het niets. misschien idee)
    Ben benieuwd wat voor fotos jullie hebben!!We spreken elkaar snel:)

• 08 Oktober 2008 - 10:20

Fleur:

Hii meiden,

Wat leuk dat jullie het leuk hebben en k ben benieuwd naar de foto's. succes met het vrijwilligerswerk, hoop dat dat ook goed bevalt!

xx

• 08 Oktober 2008 - 10:26

Susan:

Leuk berichtje meiden.
    Hou het in de gaten.
    Floor heb jij mijn smsje nog gehad? Even testen of je surinaamse nummer het daadwerkelijk wel doet. :)

• 08 Oktober 2008 - 11:20

Ilona Hoekstra:

Meiden,

Wat een geweldig verhaal!!
    Jullie zijn net weg en dan al zoveel meegemaakt, gaaf hoor!

Ilgh.. Kreeg zelfs bij het lezen van de spin al kriebels! Dus ik had niet graag in jouw schoenen willen staan Floor!! ;)

Geniet volop, onthoud alles, vertel ons het meeste en maak vooral heeeeeeeeeel veel foto's!! Ben er zeer benieuwd naar dus zet ze er maar snel op!!

Succes met het werk!!
    Ik hoop ook voor jullie dat jullie samen kunnen werken!!

Ciao..! X Iloon.

• 08 Oktober 2008 - 11:22

Madelin:

klinkt geweldig meiden!! heel veel plezier nog, wacht met smart op de fotos :) kus mede

• 08 Oktober 2008 - 11:23

Kim Conijn:

Jaaaaaaaaa, ik lig hier op de grond van het lachen. Floor en die vogelspin, dat zie ik ook echt nog voor me. Hahah! En ook ik ben zeer benieuwd naar jullie foto's :D Leuk dat jullie een smsje stuurde met mn verjaardag! Hoe beviel jullie eerste 'werkdag' daar? Is het wel uit te houden overdag of zweet je de hele dag door? Als je maar veel drinkt Floor, want jij kennende vergeet dat nog wel eens. En Char, is het Parbobier een beetje te drinken?
    Nou meissies, tot een volgend bericht! Xx

• 08 Oktober 2008 - 11:26

Sanne:

Hee girls!
    leuk om de uitgebreide verhalen te lezen! Ben benieuwd hoe het werk gaat bevallen!
    kus sanne

• 08 Oktober 2008 - 12:02

Lidy:

Hee meiden !wat een leuk verhaal om te lezen. Floor ik weet zeker dat het je zal bevallen daar
    Straks wil je niet meer naar huis.
    Ik ben heel erg benieuwd naar je foto,s .

kus lidy

• 08 Oktober 2008 - 12:34

Yvonne:

Heey Floor! Wat een verhaal zeg: lang maar erg leuk om te lezen! Ben benieuwd naar jullie foto's, zal jullie in de gaten blijven houden :). Enjoy your trip!
    xxx Yvon

• 08 Oktober 2008 - 16:01

Inge:

Heeerlyk verhaal! Maar die horsels en vogelspinnen en slangen.. brrr! ;) haha nee leuk om te lezen!
    Maarre Floor, geen nieuw PLAK-maatje vinden daar hoor.. met al dat zweet! Ja, of ze moet op mij lijkenn, dan mag het! ;)
    Geniet ervan meiden!
    xx

• 08 Oktober 2008 - 16:14

Joke:

ja ja daar gaat ie dan ik typ yes net jullie belevenissen voor de omas uitgeprintsomsbakra het ga jullie goed we blijven jullie volgen

• 08 Oktober 2008 - 17:14

Oma To:

Hallo Floor, eet je wel een beetje gezond??? En kijk je uit voor die mannen.... Groeten Oma To

• 08 Oktober 2008 - 17:18

Oma To:

Oma To, maakt zich hevig zorgen om haar Floortje.
    Zorg je goed voor jezelf..... ?? Want Suriname is zooo ver...
    en dan al die donkere mannen..... brbrbr

• 08 Oktober 2008 - 18:27

Lesley:

Meissies,
    Dacht ik toch bijna dat jullie ook beroofd waren.. Het duurde wel lang voordat we een nteken van leven kregen hoor!! Maar nu dan eindelijk.. Super dat jullie zoveel leuks doen en het na jullie zin hebben.. Moet eerlijk toegeven heb nog nie het hele verhaal gelezen..
    Maar kijk zeker uit naar de foto's!!!!
    Be safe lieverds.. mis jullie al beetje hoor..

Kusss Les.

• 08 Oktober 2008 - 18:37

Ragna:

Lieve Meiden!
    wat een cultuurshock..
    maar héérlijk zeg!
    Kijk uit naar de foto's..
    ondek, beleef, werk en genietse!

Liefs Ragna

• 08 Oktober 2008 - 20:36

Nico:

Mooi om te lezen dat jullie het naar je zin hebben. Ga maar lekker samen werken, is wel zo prettig. Als ze zeggen: "je moet veel drinken" dan bedoelen ze WATER en geen hoelaboela-bier of hoe het mag heten!! Gedraag je een beetje.Veel plezier verder en ik kijk uit naar de foto's. Dikke kus, Nico.

• 08 Oktober 2008 - 21:51

Miep:

Hey meiden!

Echt super om alles te lezen! Je schrijft het zo leuk dat je een heel beeld kan vormen en dan vooral bij dat stukje over de vogelspin. Bedankt daarvoor:P (en ik moest net plassen). En dat stukje dat Chaak geschreven heeft is ook hilarisch! Meisje veel plezier nog!! Greetz from same old Holland.

XX

• 09 Oktober 2008 - 12:23

Annette:

Geweldig verhaal!
    Het lijkt me daar leuk, behalve dan de enge beesten zoals vogelspinnen...
    Blijf vooral schrijven, erg leuk om je te volgen.

• 09 Oktober 2008 - 19:40

Leonie:

leuke fotos meiden!!!
    ziet er echt onwijs uit :D helemaal relaxt!!!

• 09 Oktober 2008 - 19:45

Joke:

we kunnen niet bij de foto's komen in mijn mailbox die kindjes moeten jullie toch aan het lachen kunnen krijgen?

• 09 Oktober 2008 - 19:59

Johan:

Geweldig verhaal,smullen gewoon meiden.Ik kan niet wachten op het volgende.Kijk goed uit en geniet zoveel mogelijk

• 10 Oktober 2008 - 02:57

Bianc D V ;):

Wat een goed verhaal zeg..
    Getver die Spin!
    Wij worden hier ook gek van de spinnen, kakkerlakken, vliegjes en rare beestjes!
    Maja alles went gelukkig..

Char ik heb je smsje ontvangen, wilde wat terug sturen maar dat lukte niet.. vet stom!
    Ik heb ook niet goed bereik. Zit nu op een eiland, ( Magnetic Island)
    Super vet hier. Als ik weer op vaste land ben, probeer ik het weer!
    Wil je ook spreken...

Succes meiden met het werken straks,
    de eerste verhalen klinken goed.
    LITERBIER! Haha dat kan ook niet anders he!?
    Ik ben ook een bierdrinker geworden,, ahha i love it!

Mooie foto's ook met die kindjes meiden, goed hoor. En die jungletocht?
    Wow!
    GENIET VAN ALLES!
    Doen wij ook,,
    Maar miss jullie wel hoor!

Dikke negerzoenen,
    Bianc
    Down under..
    x

• 10 Oktober 2008 - 07:56

Br&da:

Nice picz chicks..tis duidelijk snorreweer daar..dat is wel goed te zien haha..

Hopelijk wordt het project wel een beetje leuk..succes met het aandacht geven aan al die zielige kindjes..

Kus Br&

• 10 Oktober 2008 - 08:44

10:

Bakra's!!! Leuk om jullie verhaal te lezen.. Ik zag helemaal voor je hoe jij stond te gillen om die spin ot! haha en je bent er nog maar net. Ik denk als je terug komt dat je helemaal van je fobie af bent :D Ik ben benieuwd naar jullie verdere verhalen! Al wezen stappen?? En hoe is het werken? Tot hoors maar weer. Hier gaat alles zijn gangetje! xxx 10

• 10 Oktober 2008 - 10:07

Jose:

Meidennnnnnn.. Wat leuk!! Pittige foto's, met die jongentjess.. Leuk leuk leuk!! verder al veel beleeft zo te lezennn.. Lijkt me genieten daarrr :)
    Veeeeeeeeeel plezier nog en we keep in touch, Xx

PS; Ik heb je ook horen gillen hoor, toen je die VOGEL spin zag.. Bah!!

• 10 Oktober 2008 - 14:37

EVELIENE:

LEUKE FOTO'S CHICAAAA'S!!!

en floortje, was je vannacht weer dronken toen je smste.. wahhaha ;)

meiden, geniet!!

• 11 Oktober 2008 - 09:32

Carla:

Wauw, wat super zeg te horen hoe het daar is. Dat jullie het heerlijk hebben en veel lol, kan ik me helemaal voorstellen, op de foto's is dit zeker ook te zien. Nu hopen dat het werk daar ook bevalt, het is in ieder geval schattig te zien hoe jullie daar met die kleine kindjes op de foto staan. Succes dan ook he.... en ... genieten hoor...

Liefs Carla

PS; hoe slaapt je shirt Floor, heb je ook het gevoel dat we dicht bij je zijn. En zeker veel aan je denken.

• 11 Oktober 2008 - 09:40

Hanane:

Heyyy meiden,

Echt onwijs leuk wat jullie allemaal meemaken. Veel succes.

Groetjes Hanane.

• 11 Oktober 2008 - 15:33

Moeder Van Bianca:

Hoi meiden leuk verhaal en ook leuke foto,s veel plezier en tot een volgend verhaal. Daaag. Anja

• 12 Oktober 2008 - 00:02

Kirs:

Haai Meiden:)

nou inderdaad aslof jullie er al 3 weken zitten! jeetje, wat een leuk geschreven verhaal! haha echt gaaf!
    Ben ook heel benieuwd naar hoe jullie het werk gaan vinden!

En hebben jullie al skype aangemaakt!?? kunnen we gratis bellen..

xxkusjes kirs

• 12 Oktober 2008 - 10:25

Esther:

meiden het ziet er super uit echt een super ervaring denk ik leuke foto s,
    ben benieuwd hoe het verder gaat daar heeel veel plezier

dikke kus xxx esther

• 12 Oktober 2008 - 11:52

Marina:

Hoi daar!

Wel lang verhaal, maar wel leuk om te lezen:)! Ik zou ook gillen als ik een vogelspin zou vinden in de wc:S..

Ben benieuwd naar de foto's!

Hoe is het nu op jullie 'werk'?

X Marina

• 12 Oktober 2008 - 19:39

Petra:

Vogelspin???? Dat is een ware delicatesse daar... ze maken er ook soep van.
    (lijkt op tomatensoep)
    LEKKER Floor!!!
    Take care.......

• 12 Oktober 2008 - 21:06

Cees En Ineke:

wat een belevenissen,
    jullie maken wat mee!,
    veel plezier, en niet al teveel angstige momenten meer, dag dag